Blog

Edukativna akcija ”Bez granica”

Edukativna akcija ”Bez granica”

Možeš ti to u suradnji s Studijem smijeha ima veliko zadovoljstvo pozvati Vas na edukativnu akciju ”BEZ GRANICA”. Akcija će se održati u subotu, 15. prosinca 2018. s početkom u 10 sati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, Horvaćanski zavoj 15. Cilj akcije je senzibilizacije društva kroz pružanje iskustva u različitim situacijama u kojima se nalaze osobe s invaliditetom.

Osobe s invaliditetom često nailaze na brojne prepreke u društvu. Neke od njih su ne razumijevanje, pa i strah zajednice na koji način prići i komunicirati s takvim osobama. Stoga je nužno raditi na stvaranju uvjeta u kojima će doći do interakcije između osoba i djece sa i bez teškoća u razvoju. Procjenjuje se da danas svaka peta osoba u društvu ima neki oblik invaliditeta. Kulturan i pažljiv odnos prema njima znak je ljudske topline, razumijevanja, solidarnosti i tolerancije.

Namjera je to i edukativne akcije „Bez granica“ koja je osmišljena s ciljem da kroz demonstraciju specifičnih poligona prepreka te uključivanje sudionika akcije u iste pokušamo sudionicima barem malo približiti koje su to zapreke koje osobe s invaliditetom moraju savladati ne bi li ostvarile društvenu uključenost.

Na kraju programa poslušati ćemo i iskustva naših parasportašicaAne Sršen, Sandre Paović te Maje Drobnjaković. Našu akciju svojom prisutnošću podržati će i Dušan Bućan.

U stankama potrebnima za namještanje poligona zabavit ćemo se uz Marinu Orsag iz Studija smjeha, koja će voditi i zanimljivu nagradnu igru.

Veselimo se vašem dolasku!